Seuraa

Rasteriaineistojen visualisointi ja visualisointimäärityksien tallentaminen

Mallaile rasteriaineistojen kuvaustekniikkaa näppärästi ilman ylimääräisiä klikkauksia ja tallenna aineistojen kuvaustekniikka erillisiksi tyylitiedostoiksi.

QGISn avulla voi livänä muutella arvoja ja tutkailla lopputulosta. Tässä voit hyödyntää QGIS:n visualisoinnin sivupaneelia seuraavasti: 

anim_1.gif

Sivupaneelin saa auki pikanäppäimellä F7 tai sitten tasoluettelon yltä kohdasta "Open Layer Styling Panel (F7"). 

QGIS:ssa rasteriaineistoille tehtyjen visualisointien jatkohyödyntäminen onnistuu myös mukavasti. Kuvaustekniikka voidaan tallentaa rasteriaineiston default-visualisointityyliksi | Layer Properties | Style > 'Style -> Save as..."

Kyseisestä valikosta tyylin voi tallentaa "Default" -muotoon, jolloin QGIS luo tiedoston kylkeen .xml- ja .qml-tiedostot. Xml-tiedosto kertoo QGIS:lle, että tyyliä käytetään oletuksena ja .qml-tiedosto taas pitää sisällään tyylin. Myös .qml-tiedoston voi tallentaa omanaan, jolloin tyylitiedostoa voi hyödyntää muihinkin karttalehtiin saman rasteriaineiston yhteydessä (lähettää kollegoille tms.).

Alla vielä kuva QGIS:n hillshade-toiminnosta, joka tuottaa myös miellyttäviä ja informatiivisia tuloksia; testaa sitäkin!

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/0 koki tästä olevan apua
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

Kommentit